När vi hade smält chocken av att få hem en kvaddad trappa bestämde vi oss för att göra det bästa utav saken och bara gå igenom bit för bit och sätta upp trappan i alla fall, vi måste ju ändå flytta i så det är ju inte så mycket att välja på.
 
Till vår stora glädje visar det sig att Drömtrappor är packningsgeni'n då alla (!!!) paket var skadade men delarna som låg i till större del klarade sig ok och det var oftast undersidan på trappstegen eller sättstegen som tog stryk.
 
Planen var att anlita snickare för att montera trappan men de kunde inte så Pontus och Juha började montera trappan med gott humör själva. Man bokstavligen såg hur nervositeten växte allt eftersom att trappan blev större och större och den vägde satan, ursäkte uttrycket. Vår stackars röris åkte på att hjälpa till att lyfta dit trappan med mig, Pontus och Juha (även om jag hörde rykten om att jag var för svag för att bära upp, bah! ;)). 
 
Det var ett mirakel att vi lyckades lista ut exakt vinkel på första försöket och roterade upp den svintunga trappan i det lilla trapphålet utan att skada vare sig trapp eller väggar. Innan P hade fäst trappan i mellanbjälklaget och väggen kan jag säga att det var några skakande spaghettiarmar som darrandes höll upp den stora pjäsen. 
 
Väl på plats kom glädjen över att vår efterlängtade trappa äntligen var på plats. Och till ännu större lättnad visade sig trappstegen vara i helt rätt nyans, puh! Har läst om många som inte var vart nöjda med laseringen eller färgtonen på sin trappa när den väl har kommit. Jag är toknöjd!
 
 
Nu började nästa strul då vi upptäckte att det var den första och mest synliga stolpen som hade åkt på ordentligt med stryk..
 
 
Och träpluggen som skulle limmas i stolparna till räcket var i fel dimension...
 
 
 
och det saknades 3 st spjälor med rätt sågning undertill....och en handledare. Så mer än så här kan vi inte göra färdigt trappan just nu. Och vi upptäckte till vår besvikelse att trappan inte är konstruerad med stolpar på båda sidorna men å andra sidan har vi aldrig tittat på några trappritningar innan vi beställde. Dock har alla exempeltrappor haft det...hmm..
 
 
 
Om ca 8 dagar får vi nytillverkade delar och i helgen påbörjar P att bygga förrådet som ska vara under trappan. Den kommer vara helt "stängd" om man säger så, bortsett från en dörr. 
 
Håll nu alla tummar och tår för att alla delar kommer i tid, annars får vi nog inte godkänt för inflytt den 14/12. 

Kommentera

Publiceras ej