Idag har vi vart nere på kommunhuset och haft ett tekniskt samråds-möte med någon kommun-nisse och med vår KA. Det var ett ganska sakligt möte där de säkerställde att vår KA hade upprättat en hållbar kontrollplan samt medvetandegöra oss om att vi i egenskap av byggherrar har det yttersta ansvaret i byggprocessen. Gulp. Jag hoppas verkligen att det kommer att gå någorlunda smidigt, nervöst är det!
 
Vi hade som plan att fråga om möjligheterna att få ett interimistiskt slutbesked på övervåning (vilket innebär att man får flytta in när undervåningen är klar och färdigställa övervåningen inom en viss tid), dock var det tydligt att de på kommunen inte ställde sig positiva till detta så vi kör hela racet på en gång ändå.  
 
Summa summarum är i alla fall att nu är det fritt fram att tuta och köra. Vårt startbesked kommer skriftligen nästa vecka men vi har klartecken att köra igång med marken idag om så önskar. Skönt!

3 kommentarer

Anonym

17 Mar 2016 23:09

Hej! Har just dragit igång med ett ganska identiskt projekt.
Har ni fått era konstruktionsritningar på grunden redan? För ni får huset i juni? Vi har fått svaret att vi får lastberäkningen 8 veckor innan leverans, och först efter det kan vi ha ett startmöte... dvs halvvägs in i maj... :(

Svar: Va spännande! Ska ni också bygga med Fiskarheden? När och var ska ni bygga?
Vi väntar på grundritningar och de trodde att vi skulle få dem runt v.15 (dvs ca 8 veckor innan husleverans). Startmötet ska vi också ha i maj. =)
villakallgren.blogg.se

Anders

19 Mar 2016 19:34

ja vi skall bygga ett tranan strax utanför skara som är ganska snarlikt ert bygge. vi skall börja resa det midsommarhelgen. vi hade hoppats på att kunna börja med grunden nu i påsk men nu har vi kört stopp för att vi inte kan få något startbesked för att vi inte har någon grundkonstruktionsritning. för att få fram den måste vi ha en lastberäkning och lastberäkningen kommer inte förens 8 veckor innan leverans.... så just nu är det lite moment 22... :(
vad hade ni med till kommunen och presenterade när ni fick ert startbesked?

Ha det gott! mvh Anders & Sandra

Svar: Vi fick en typritning på konstruktionen från Borlänge och det funkade bra! De vill ju egentligen bara se hur konstruktionen generellt ser ut! Vi fick startbesked i och med det tekniska samrådet. Har ni haft ert?
villakallgren.blogg.se

Anders

21 Mar 2016 18:54

jaha.. fick ni ligga på för att få en sådan typritning? nej vi har ju inte haft det.. jag har fått infon att vi kan ha tekniskt samråd först när vi har alla konstruktionsritningar klara. det innebär att vi får typ bara 6 veckor på oss att schakta, göra grunden och gjuta innan huset kommer.. :( det är lite snävt om tid tycker jag :(


Ha det gott! mvh Anders & Sandra

Kommentera

Publiceras ej