Uppfyllnad runt huset klart och plintarna för verandor är på plats. På fredag kommer betongbilen och om exakt en vecka kommer huset! 👏


Grundarbetet flyter på och vi har faktiskt till och med över innan betongbilen kommer - härligt! Pontus och svärfar har slitet på ordentligt under några veckor och fått hjälp av Juha på helgerna, så tacksamma för hjälpen! Golvvärmen och armeringen är på plats och nästa fredag kommer betongen till både hus- och garageplattan. 
 
Jag svängde förbi tomten på väg från förskolelämningen idag och såg att grävaren var ute på tomten igen för att fixa till det sista för dränering osv samt för att få ner plintarna till den amerikanska verandan. Vi kände att vi inte riktigt hade ork att gräva de gigantiska hål för så många plintar. ;) 
 
Här är de senaste bilderna (några dagar gamla) som jag hittade på telefon:
 
 
 
 
 
Att anlägga en trädgård är ju som sagt ingen billig historia... Vi försöker tänka långsiktigt och planera utifrån tänket "golv, väggar & tak".

Först måste vi finplanera tomten, anlägga grusgångar med kantsten, sätta plattor+bygga trappa vid entrén, asfaltera garageuppfarten, plantera den friväxande syrenhäcken som ska få tid på sig i söder osv. Nördig som jag är har jag redan sen förra sommaren gjort en plan på vilka växter jag vill ha och i vilka väderstreck kontra skugga från huset. 

Så här ser vår planering ut i dagsläget...