När vi planerade husets planlösning utgick vi mycket från hur nöjda vi var över att ha öppna sociala ytor i vår gamla lägenhet. Det är viktigt för oss att den som står i köket har sällskap av andra, gärna sittandes vid köksön med ett glas vin (eller utan vin och med läxor om du är ett barn)...vi ville ha en vardagsrumsdel med bibliotekskänsla för julaftonar, middagar med vänner osv utan att för den delens skull vara ett tv-rum. I matsalsdelen i mitten tänker vi oss ett stooort runt bord. Som jag alltid har velat ha det. Ända sen jag förälskade mig i huset i filmen "Somethings gotta give" med Diane Keaton och Jack Nicholson. Har ni sett den?
 
 
Jag tänker mig i och för sig en något modernare variant. Men hur härligft är det inte att kunna se alla i ögonen vid matbordet?
 
I vår planlösning ser det ut så här och matplasen ligger i det ljusa burspråket.
 
Köket ligger till höger på bilden och har dubbla balkongdörrar mot den framtida altanen och uteköket/grillplatsen. Självklart finns det en vinkyl inplanerad i köksön..;) Man ska lätt en ljummen sommarkväll kunna röra sig mellan kök och uteplats. 
 
En annan detalj är de dubbla vitrindörrarna som man kan stänga när man har högljudda gäster...perfekt vid fester och barnkalas då man vill begränsa att ljudet färdas fritt mellan rum och våningar.
 
Jag antar att Pontus funderar mer över byggnadstekniska detaljer medan jag funderar över hur huset känns när det är färdigt. Är det praktiskt, charmigt, inbjudande och snyggt? Byggnadsteknik känns så tråkigt i jämförelse. ;)

1 kommentarer

Elin

18 Mar 2016 21:19

Hej! Vilken härlig blogg! Vi är precis i tankarna att bygga och funderar på just Fiskarhedenvillan. Vi har pratat med massor men nu måste vi börja bestämma oss. Vi kommer ha i stort sett samma plamlösning som er på den nedre våningen, kul! Ska bli spännande att följa ert bygge. Mvh Elin

Svar: Va roligt! Att bestämma sig är den svåraste biten och det som tog oss längst tid..det som avgjorde det för oss var när vi åkte till olika visningshus och fick känna på material och uppleva takhöjd, finish och kvalitet. Rekommenderas om ni inte har gjort det! Hur har ni gjort annorlunda på nerevåningen? Alltid roligt att se/höra om andra lösningar. :)
villakallgren.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej