Vi är säkerligen inte de enda som har sett programmet fuskbyggarna på tv och blivit förfärade över hur det kan gå till (och framför allt inte gå till). Jag har vart lugn med att Fiskarhedenvillan har bra koll på sina byggare och att alla summor betalas efter utfört jobb (det handlar ändå om ca 700 000 kr), men idag damp brevet med entreprenadskontraktet ner här hemma. Helt plötsligt känner jag hur paniken kryper sig på....Ok, nu då? Vad gör man för att kolla upp byggarna ordentligt?
 
Som den nutidsmänniska man är kastar man sig över telefonen och googlar företagets och byggarens namn 2000 ggr och med alla möjliga olika sökord...dessvärre utan större framgång. ;) I andra hand ringde vi till vår agent och frågade vilka detta var och blev direkt så pass lugnade att vi förmodligen kunna sova inatt. På måndag börjar vi ringa runt till olika referenser. 
 
Ni som har byggt, hur gjorde ni?

2 kommentarer

Josefin

20 Mar 2016 17:58

Förstår er oro.. Det är läskigt sånt där. Det är liksom sin livs största (förmodligen) investering, som man ska lägga i händerna på någon annan.. Man får nog gå på rekommendationer och referenser, som du är inne på.

Vi har tur då min pappa har byggfirma och min sambo vill ta ledigt från jobbet deltid och bygga huset. Det är lättare att lita på sig själv och folk i familjen. :)

Anonym

17 Dec 2016 15:27

Hejsan. Vi står i velandets land att bygga ett ganska precis samma hus. Ser att du skrivit 700 " är det vad huset kostat? Mvh josefine

Svar: Hej! Va spännande för er. :) nja, nu ser jag inte i vilket sammanhang jag har skrivit 700k men det har gått på mer än så. Allt beror på hur mycket ni är beredda och kan göra själva. Ett tranan-hus i totalentreprenad, utan tillval eller utbyggnader går nog loss på strax över 3 miljoner exklusive tomt och markarbeten.../Mikaela
villakallgren.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej