Idag har vi vart ute på tomten och röjt det sista slyt/träden. I april kommer grävaren och täcker av tomten. Så här ser det ut idag: 


När vi planerade husets planlösning utgick vi mycket från hur nöjda vi var över att ha öppna sociala ytor i vår gamla lägenhet. Det är viktigt för oss att den som står i köket har sällskap av andra, gärna sittandes vid köksön med ett glas vin (eller utan vin och med läxor om du är ett barn)...vi ville ha en vardagsrumsdel med bibliotekskänsla för julaftonar, middagar med vänner osv utan att för den delens skull vara ett tv-rum. I matsalsdelen i mitten tänker vi oss ett stooort runt bord. Som jag alltid har velat ha det. Ända sen jag förälskade mig i huset i filmen "Somethings gotta give" med Diane Keaton och Jack Nicholson. Har ni sett den?
 
 
Jag tänker mig i och för sig en något modernare variant. Men hur härligft är det inte att kunna se alla i ögonen vid matbordet?
 
I vår planlösning ser det ut så här och matplasen ligger i det ljusa burspråket.
 
Köket ligger till höger på bilden och har dubbla balkongdörrar mot den framtida altanen och uteköket/grillplatsen. Självklart finns det en vinkyl inplanerad i köksön..;) Man ska lätt en ljummen sommarkväll kunna röra sig mellan kök och uteplats. 
 
En annan detalj är de dubbla vitrindörrarna som man kan stänga när man har högljudda gäster...perfekt vid fester och barnkalas då man vill begränsa att ljudet färdas fritt mellan rum och våningar.
 
Jag antar att Pontus funderar mer över byggnadstekniska detaljer medan jag funderar över hur huset känns när det är färdigt. Är det praktiskt, charmigt, inbjudande och snyggt? Byggnadsteknik känns så tråkigt i jämförelse. ;)
Vi är säkerligen inte de enda som har sett programmet fuskbyggarna på tv och blivit förfärade över hur det kan gå till (och framför allt inte gå till). Jag har vart lugn med att Fiskarhedenvillan har bra koll på sina byggare och att alla summor betalas efter utfört jobb (det handlar ändå om ca 700 000 kr), men idag damp brevet med entreprenadskontraktet ner här hemma. Helt plötsligt känner jag hur paniken kryper sig på....Ok, nu då? Vad gör man för att kolla upp byggarna ordentligt?
 
Som den nutidsmänniska man är kastar man sig över telefonen och googlar företagets och byggarens namn 2000 ggr och med alla möjliga olika sökord...dessvärre utan större framgång. ;) I andra hand ringde vi till vår agent och frågade vilka detta var och blev direkt så pass lugnade att vi förmodligen kunna sova inatt. På måndag börjar vi ringa runt till olika referenser. 
 
Ni som har byggt, hur gjorde ni?